Grenzeloos internet

Een half jaar voordat telecomproviders geen roamingkosten meer in rekening mogen brengen, bieden wij de binnenvaart een internetabonnement dat geen grenzen meer kent binnen Europa. Het roamingvrije abonnement biedt naast grenzeloos 4G internettoegang aan boord ongekend grote internetbundels van 50Gb tot 200Gb per maand.

De vraag naar internet aan boord wordt steeds groter, niet alleen voor privé doeleinden, maar ook voor het updaten van software en het uitwisselen van data. Binnenvaartondernemers lopen daardoor steeds vaker aan tegen de beperkingen van de op dit moment verkrijgbare internetbundels van 5Gb tot 10Gb. Deze voldoen steeds vaker niet meer voor het mobiele kantoor aan boord. De grote bundels van 50Gb tot 200Gb van Autena maken hier een einde aan. Ook is het, vanwege het verdwijnen van de roamingkosten in het nieuwe abonnement, niet langer nodig aan de grens te wisselen van SIM-kaarten. Dat maakt het internetten aan boord niet alleen eenvoudiger, maar ook goedkoper.

2400 uur streamen

Met het nieuwe grenzeloos abonnement krijgt de binnenvaartondernemer in heel Europa internettoegang via de snelste mobiele 4G netwerken van gerenommeerde netwerken, zoals dat van KPN, met ongekend grote internetbundels tegen een voordelige prijs. De varende ondernemer kan kiezen uit internetbundels van 50Gb, 100Gb en 200Gb per maand.
Om een indruk te krijgen wat je bijvoorbeeld met 100Gb kunt; bijvoorbeeld dik 140 uur Netflix, RTL XL of ‘uitzending gemist’ kijken, of bijna 2.400 uur muziek streamen via bijvoorbeeld Spotify, of meer dan 1.000 keer per dag je Facebook checken, of 400.000 minuten bellen met WhatsApp, wat meer is dan er dagen in één maand zitten.

Indien u de databundel dreigt te overschrijden, krijgt u een waarschuwing. Dat gebeurt wanneer u de grens van 80% bent gepasseerd. Doet u hier niets mee, dan kunt u kiezen. In het eerste geval wordt na het overschrijden van de databundel de verbinding ‘geknepen’ naar een lagere internetsnelheid zodat u nog steeds de noodzakelijke werkzaamheden kan uitvoeren zoals het ontvangen en versturen van e-mails. Voor elke Mb die u buiten de bundel extra verbruikt, wordt achteraf wel € 0,10 in rekening gebracht. Het is ook mogelijk om op dat moment over te stappen naar een grotere internetbundel. In het tweede geval stopt de internetverbinding voor de rest van de lopende maand. Hiermee heeft u de garantie dat u achteraf nooit met extra kosten wordt geconfronteerd.

De voorwaarden

Met de grenzeloze internetbundel krijgt de binnenvaartondernemer internettoegang in alle EU-landen, inclusief IJsland, Noorwegen, Liechtenstein en Zwitserland. Dit zijn dus België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, IJsland, Zwitserland en Zweden. Dus inderdaad ‘Grenzeloos internet’ in de EU.

Het grenzeloos abonnement kent geen meerjarige abonnementsduur, alleen een opzegtermijn van één maand. Ook zijn er geen aansluitkosten of andere eenmalige kosten. Men kan het abonnement dus maandelijks opzeggen en is dus binnen één maand van het abonnement af. Geen addertjes onder het gras, alleen zorgeloos internetten in heel de EU.

14 thoughts on “Grenzeloos internet”

 1. Maarten schreef:

  En wat gaat het dan kosten?

  1. De prijzen voor de internetbundels bedragen € 100 voor een 50Gb, € 175 voor een 100Gb bundel, en € 325 voor een 200Gb per maand.

 2. Erik de Vroome schreef:

  Zeer geïnteresseerd

 3. Edgar de Leeuw schreef:

  Goedemorgen.
  Beste wensen voor het nieuwe jaar.In de advertentie staat heel EU maar waarom geen Slowakije?
  Bedankt voor uw antwoord.

  1. Onze verontschuldigingen, Slowakije behoort ook tot de EU -lidstaten dus daar zijn de databundels ook zonder meerkosten te gebruiken.

 4. Merel schreef:

  Wij willen met een woonboot, zeker een jaar of 10, gaan varen door Europa. Is het voor ons mogelijk om als “particulier” een abonnement af te sluiten?

  1. Ja, dat is mogelijk.

 5. kees mutsaers schreef:

  per wanneer is dit nieuwe abonnement af te suiten ???

  1. We hopen de abonnementen in de loop van deze maand te kunnen leveren.

 6. John schoenmakers schreef:

  Wie is de aanbieder ( Vodafone tmobile)???????

  1. In Nederland het mobiele netwerk van KPN, en in het buitenland alle andere gerenommeerde mobiel netwerken.

 7. Edward schreef:

  Goedendag, is er vanuit de binnenvaart ervaring hoe de 4G dekking op het Europese wateren is? Nederland natuurlijk oké, maar als je je 200Gb niet kan gebruiken in 50% van de landen schiet het ook niet op.

  1. Dat is geheel afhankelijk van uw vaargebied maar ook welke apparatuur er aan boord in gebruikt is. Zoals aangegeven, kan er in het buitenland gebruik gemaakt worden van alle gerenommeerde netwerken.

 8. Marianne schreef:

  Heel goed nieuws en wij willen hier zeker gebruik van gaan maken. We hebben nu een 10GB abonnement en lopen steeds leeg op het updaten van programma’s en vaarkaarten. Moeten constant mb’s bijkopen en zitten dan ook al snel op € 100 per maand. Daarnaast een 3 GB abonnement om te voorkomen dat we zonder internet komen te zitten.
  We hopen dat jullie plannen snel gerealiseerd kunnen worden, succes.

Reacties zijn gesloten.